Studio Office

Vitra Headquarters, Birsfelden

In 2015 Sevil Peach implemented another office concept entitled Studio Office at the Vitra Center, the company headquarters designed in 1994 by Frank Gehry. The goal of the project was to create a studio atmosphere that reflects Vitra’s creative spirit.

The open space of the Studio Office is divided into five neighbourhoods – studios. The daily allocation of space within the studios occurs spontaneously. The principle of a static workplace is therefore replaced by a flexible, non-territorial and varied working environment. The heart of the office is the Business Club with a library and a large table that can seat several groups. This core area is surrounded by boxes that function as individual retreats and meeting rooms. The overall spatial structure strengthens communication between the employees – and with the management, which is also located in the open landscape. The desks are available for use by everyone as well as for informal meetings. The basic concept of this working environment endures, successfully meeting the challenges of the pandemic and beyond.

We are here to assist you.

Do you need support in planning or redesigning your offices? Our teams are here to help you pave the way by rethinking your offices and transforming them into future-proof workspaces with tailor-made solutions.
Get in touch with us!

Offices at Vitra

Our offices serve as a field of experimentation. A number of them are also accessible to our customers. They convey an in-depth impression of the many different ways that contemporary work environments can be created – tailored to individual needs and requirements.