Back to the top

Lunor

Bad Liebenzell, Germany

alt
Constantly growing since its inception 26 years ago, the eyewear manufacturer had outgrown its premises and decided to build a new head office. As senior management wished to sit in the heart of things, the basic concept was an open-plan office layout. A workshop was organised together with Vitra in which issues were raised such as: where does the post arrive, where does it go to then; where and how are design and production coordinated; where are there meeting points for short discussions; where will the printers be; how will we create spaces for quiet retreat; how can we anticipate a rising number of employees etc. Based on the resulting answers and draft planning for lighting and acoustics, Lunor opted for a concept with open and semi-open areas, meeting points for short consultations, and – slightly apart – closed conference rooms. The finished layout is a future-oriented setting that is inspirational to employees. And as Lunor knows about the sustainable benefits of high-quality products from its own portfolio, the entire office was outfitted with Vitra furniture.
  • Architecture
    Schmelzle + Partner Architekten Hallwangen
  • Interior architecture
    Schmelzle + Partner Architekten Hallwangen
  • Photographer
    Eduardo Perez