Back to the top

University of Konstanz Library

Constance, Germany

alt
The University of Konstanz undertook the refurbishment of its library to bring the 1960s style setting in line with the demands of the digitalised world: the 18,000 m² space was to be transformed into a future-oriented service environment that would provide an attractive learning centre for the entire university, without detracting from the historic character of the building. Vitra Workbays have created many additional workstations, while leaving flexibility for future modifications. Thanks to the high-quality technical equipment and user-friendly furnishings, the library has recorded a considerable increase in its number of visitors. Use of classic Vitra pieces, such as Amoebe, provides a cultural throwback to the era in which the building was constructed.
  • Architecture
    ERNST²-Architekten
  • Interior architecture
    mb frank architektur
  • Photographer
    Eduardo Perez