Vitra IT Office

Vitra Campus, Weil am Rhein

The goal for redesigning the IT Office at Vitra was to create a functional and ergonomic environment for individual and project work while making ideal use of the available space.

The implementation with standard products was determined by the incident light in the below-grade floor area, with the workstations situated adjacent to the row of windows. Traffic patterns in the office lead along the rear wall. The organisation of the space was achieved solely with existing products and did not require any permanent installations.

Above and beyond achieving a highly efficient and functional interior, the office incorporates varied products, materials and colours to provide an individualised work environment with a distinct identity.

Offices at Vitra
Our offices serve as a field of experimentation. A number of them are also accessible to our customers. They convey an in-depth impression of the many different ways that contemporary work environments can be created – tailored to individual needs and requirements.