Terug naar boven

Lapp

Stuttgart-Vaihingen, Duitsland

alt
Met de nieuwe bureaus voor 330 medewerkers in zijn Europese hoofdkantoor streefde de specialist in verbindingstechnologie een aantal doelstellingen na: de vorige lay-out met afzonderlijke groepskantoren moest worden vervangen door een open landschap – voor betere communicatie, samenwerking, kennisoverdracht en creativiteit. Naast verbeterd teamwerk was het ook de bedoeling om een verschuiving in de bedrijfscultuur te realiseren, waarbij minder gefocust wordt op aanwezigheid in het kantoor en meer op resultaten. Als blijk van waardering voor zijn medewerkers en vanwege het belang van kwaliteit voor het bedrijf, heeft Lapp een beroep gedaan op Vitra voor de planning, het ontwerp en de inrichting van de kantoorruimte, die bestaat uit speciale zones, centrale ruimtes, een verdieping voor de directie, vergaderzalen en een loungeruimte.
  • Architectuur
    Schwarz Architekten, Stuttgart
  • Binnenhuisarchitectuur
    Vitra
  • Fotograaf
    Eduardo Perez