Terug naar boven

Umweltforschungsstation Schneefernerhaus GmbH

Zugspitze, Duitsland

alt
Het Schneefernerhaus is een voormalig hotel, dat vlak onder de top van de Zugspitze op een hoogte van 2650 m is gelegen en werd geopend in 1931. Sinds 12 juni 1999 wordt het gebruikt als milieuonderzoeksstation. Het is een uniek platform in de wereld dat wetenschappelijke bijdragen op het hoogste niveau levert voor een duurzaam klimaat-beschermingsbeleid. Bij de recente complete sanering werden de kamers en conferentie- en vergaderruimtes heringericht met producten van Vitra. Deze werden aangevoerd met de kabelbaan en vormen samen met de ruimtes in de woorden van de klant “de hemel op aarde”.
  • Binnenhuisarchitectuur
    gnügeSTRAUBE (Thomas Gnüge & Sebastian Straube)
  • Fotograaf
    Eduardo Perez