back to top

Markas

Bolzano, Italië

Als dienstverlener voor publieke en private instellingen is de opdrachtgever met meer dan 9000 medewerkers een internationale leider in deze sector. Bij het ontwerpen van een nieuwe werkomgeving op het hoofdkantoor van het bedrijf, bestond de belangrijkste doelstelling erin om de open en informele bedrijfscultuur te vertalen naar communicatiebevorderende kantoorstructuren. Daarbij moest er een aantrekkelijk interieur gecreëerd worden zodat Bolzano de beste talenten zou kunnen aantrekken.

Vitra biedt voor dergelijke uitdagingen een integrale aanpak en kan daarbij rekenen op zijn ervaren planningsteam, zijn transversale productportfolio en een holistische benadering van kantoorconcepten. Om die reden gaf de klant het Interior Design Services-team van Vitra de opdracht om het interieur van het iconische gebouw volledig te vernieuwen - van de kantine tot ontmoetingsruimten en werkruimtes, van het bewegwijzeringssysteem tot de creatie van een groene binnenruimte. Het resultaat is een dynamische, ergonomische werkomgeving, die een doorslaggevende factor was bij het behalen van de WELL-certificering voor het gebouw.
Architectuur
ATP Architekten
Binnenhuisarchitectuur
Vitra
Fotograaf
Eduardo Perez
Productoverzicht