back to top

MAS

Leonberg, Duitsland

De gereedschapsspecialist MAS Tools & Engineering creëerde een open kantoorlandschap voor een nieuw gebouw dat dienst zal doen als hoofdkantoor in Leonberg. Van begin af aan lag de centrale focus op de werknemers van het bedrijf. CEO Jochen Schmigalla licht toe: 'Het moet een plek zijn die gericht is op mensen omdat ons personeel meer tijd doorbrengt met collega's dan met hun eigen familie'.

Het resultaat is een helder, ruim kantoorlandschap met werkplekken, afzonderingszones, vergaderruimtes en een cafetaria. Het ontwerp van die laatste ruimte is zo aantrekkelijk dat werknemers elkaar er graag ontmoeten en er tijd doorbrengen – om te eten of werken, voor koffiepauzes of vergaderingen. De cafetaria bevindt zich vlak naast de receptieruimte om het contact met bezoekers duidelijk te bevorderen.

Dankzij de meubels van Vitra en een allesomvattend harmonieus verlichtingsconcept dat elke ruimte van het kantoor de juiste sfeer geeft, wordt de waardering van het bedrijf voor zijn werknemers extra benadrukt.
Architectuur
Dongus Architekten, Guido Dongus Architekt BDA
Binnenhuisarchitectuur
Isabell Ehring
Fotograaf
Philip Kottlorz
Productoverzicht