Terug naar boven

Universiteitsbibliotheek Konstanz

Konstanz, Duitsland

alt
De universiteit van Konstanz renoveerde haar bibliotheek om het interieur in de stijl van de jaren '60 aan te passen aan de eisen van de gedigitaliseerde wereld. De ruimte van 18.000 m² moest omgebouwd worden tot een toekomstgerichte dienstenomgeving die een aantrekkelijk leercentrum zou vormen voor de hele universiteit, zonder afbreuk te doen aan het historische karakter van het gebouw. De Vitra Workbays hebben heel wat extra werkplekken gecreëerd maar tegelijk blijft de ruimte toch flexibel voor toekomstige wijzigingen. Dankzij de hoogwaardige technische uitrusting en gebruiksvriendelijke inrichting ontvangt de bibliotheek nu veel meer bezoekers. Het gebruik van klassieke Vitra-stukken, zoals Amoebe, verwijst naar de periode waarin de bibliotheek gebouwd werd.
  • Architectuur
    ERNST²-Architekten
  • Binnenhuisarchitectuur
    mb frank architektur
  • Fotograaf
    Eduardo Perez