Terug naar boven

Bolwerk

's-Hertogenbosch, Nederland

alt
In het jaar 1582 werd aan de rivier Dommel in 's-Hertogenbosch het trapeziumvormige vestingswerk voltooid dat de westelijke stadspoort verdedigde. Na eeuwen van verval begon de reconstructie van het bolwerk in 2013 en werd een nieuw gebouw toegevoegd. Daarin bevindt zich het restaurant Bolwerk, dat gerund wordt door de internationale horecaketen die het eigendom is van de familie Van der Valk. De restauranthouder wilde klassieke stoelen in bistrostijl die contrasteren met de platte structuur van het gebouw en de façade van roestig staal. De Belleville Chair van Vitra bleek de perfecte keuze te zijn. Met zijn hightech-constructie verwijst de stoel van kunststof ook naar het nieuwe moderne gebouw, zowel de binnen- als buitenkant.
  • Architectuur
    Van Roosmalen Van Gessel Architecten e.p.
  • Binnenhuisarchitectuur
    Eric Faassen en Marijke Heinrichs-van der Valk
  • Fotograaf
    Eduardo Perez