Terug naar boven

Alnatura

Darmstadt, Duitsland

alt
De ‘Alnatura Campus’ bevindt zich op de site van de voormalige kazerne in het zuidwesten van Darmstadt. Voor de planning en uitvoering van het project hield de biologische supermarktketen rekening met de hoogste normen op het gebied van een moderne werkcultuur en duurzaamheid. Hun samenwerking met Vitra resulteerde in een open werkomgeving in het grootste kantoorgebouw van Europa met een gevel van aangestampte aarde. Voor het inrichten van het twee verdiepingen tellende kantoorgebouw met werkeilanden, vergaderzones en stille zones waar werknemers zich terug kunnen trekken, analyseerde Vitra de ruimtevereisten van het bedrijf en het gebruik van werkplekken. Tijdens de planningsfase werden werknemers uitgenodigd om deel te nemen aan workshops met een projectspecifieke bibliotheek die stalen bevatte van structurele elementen, meubilair en verlichting. Alnatura had haar vorige kantoren ook al uitgerust met Vitra-producten. Aangezien die na 25 jaar gebruik nog altijd in goede staat waren, werd er besloten om voor duurzaamheid te kiezen door deze meubels te houden en te integreren in het nieuwe interieur.
  • Architectuur
    haascookzemmrich STUDIO2050
  • Binnenhuisarchitectuur
    haascookzemmrich STUDIO2050
  • Fotograaf
    Eduardo Perez