Terug naar boven

Saatchi & Saatchi

Dallas, VS

alt
Het wereldwijde reclame- en communicatiebureau wilde een kantoor openen in Dallas met een architectuur die de kantoorcultuur mobieler zou maken, maar ook geschikter voor samenwerking en ontvankelijker voor jongere werknemers. Er werd afgestapt van een hiërarchische bedrijfswereld met afzonderlijke kantoren. De werknemers worden verwelkomd in een kantooromgeving met een Californische vibe, waar ze worden aangemoedigd om hun werkplek voortdurend opnieuw uit te vinden afhankelijk van hun behoeften. De structuur en de inrichting zijn ontworpen om zich snel te kunnen aanpassen aan sterke personeelsgroei. De architecten creëerden tal van mogelijkheden voor verschillende werkopties, waaronder open werklounges en sociale zones. Een aantal ruimtes zijn voorbehouden voor individuele taken die concentratie vereisen, maar mogen enkel tijdelijk worden gebruikt. Het kantoor werd uitgerust met een uitgebreide reeks Vitra-meubels, die zijn gekozen vanwege hun esthetische kwaliteiten en geschiktheid voor een hoogwaardige werkplek.
  • Architectuur
    Loescher Meachem Architects
  • Binnenhuisarchitectuur
    Melisa Myers
  • Fotograaf
    Terrance Williams, Wundr Studio