Terug naar boven

Rivr

Medische campus voor plastische- en reconstructieve chirurgie, dermatologie, handchirurgie en lasermedicijn, Zürich, Zwitserland

alt
Met de planning, implementatie en inrichting van deze 600 m² grote geneeskundige praktijk wilde de kliniek de angst van patiënten voor een doktersafspraak wegnemen door een inspirerende en bewuste omgeving te voorzien. In plaats van smalle gangen en kleine kamers zijn er open ruimtes die uitzicht bieden op het meer en de bergen rond Zürich. De onderzoekskamers bevinden zich nu niet meer aan de raamkant maar in het midden van het gebouw, waardoor er een semiopenbare ruimte ontstaat waar alle bezoekers kunnen genieten van een panoramisch uitzicht. In lijn met die keuze voor openheid en transparantie delen de artsen een gemeenschappelijke praktijk die zichtbaar is voor patiënten vanuit de wachtkamer. De pauzeruimtes van het team zijn ruim en aantrekkelijk ingericht. Al in de planningsfase deden de architecten en de klant een beroep op Vitra voor het interieurontwerp. Dankzij het gecombineerde productportfolio van Vitra en Artek werd het mogelijk om de uiteenlopende functionele specificaties van privé-, openbare en werkomgevingen te overbruggen.
  • Architectuur
    Brunner Mettler Co.
  • Binnenhuisarchitectuur
    Brunner Mettler Co.
  • Fotograaf
    Eduardo Perez
RIVR_Clinic_05_web_16-9
RIVR_Clinic_12_web_16-9
RIVR_Clinic_28_web_16-9