back to top

Lunor

Bad Liebenzell, Duitsland

De brillenfabrikant bestaat al 26 jaar en is in die tijd steeds blijven groeien. Omdat de ruimte te klein was geworden, werd beslist om een nieuwe hoofdzetel te bouwen. Aangezien de directie zelf een werkplek te midden van de activiteit wilde, werd als basisthema voor een open kantoorlandschap gekozen. Samen met Vitra werd een workshop georganiseerd waarin heel wat vragen besproken werden: Waar komt de post aan? Waar gaat ze naartoe? Waar en hoe overleggen design en productie? Waar zijn er meetingpoints voor korte besprekingen? Waar staan de printers? Hoe creëren we ruimtes waar werknemers zich kunnen terugtrekken? Hoe anticiperen we op een stijgend personeelsbestand? enz.

Op basis van de antwoorden en de ruwe planning van het licht en de akoestiek koos Lunor voor een concept met open en halfopen zones, meetingpoints voor korte besprekingen en, op een iets grotere afstand, afgesloten vergaderruimtes. Het resultaat is een toekomstgerichte omgeving die de medewerkers inspireert. En omdat Lunor weet wat de duurzame voordelen zijn van de hoge kwaliteit van zijn eigen producten, werd het hele kantoor ingericht met meubels van Vitra.
Architectuur
Schmelzle + Partner Architekten Hallwangen
Binnenhuisarchitectuur
Schmelzle + Partner Architekten Hallwangen
Fotograaf
Eduardo Perez
Productoverzicht