VitraHaus

Herzog & de Meuron, 2010

Het VitraHaus is de Flagshipstore van Vitra waar de meubels van de Home Collection in de vorm van inspirerende configuraties voor de bezoekers aanschouwelijk worden gemaakt. Tegen deze achtergrond hebben de architecten Jacques Herzog en Pierre de Meuron bij hun ontwerp teruggegrepen naar de vorm van het oerhuis: ze ontwierpen langgerekte huizen met een geveldak, in hun ogen het meest passend voor een tentoonstelling van woonmeubelen, en stapelden die in- en op elkaar met enorme ramen in de voorgevel.

De uitstekende delen van de afzonderlijke 12 huizen zweven tot een adembenemende 15 meter boven elkaar en vormen zo een bijna chaotisch aandoende ‚huizenhoop‘. Met een lengte van 57 meter, een breedte van 54 meter en een hoogte van 21,30 meter torent het VitraHaus boven alle andere gebouwen van de Campus uit en biedt zo niet alleen een overzicht van de Vitra Home Collection, maar ook van de nabije en wijdere omgeving.

Het VitraHaus biedt daarenboven zowel bij dag als bij nacht een imposante aanblik: is overdag het VitraHaus in het landschap te zien, in het donker straalt het gebouw van binnenuit en lost zijn eigen vorm in het duister op. De ruimten openen zich, de glazen voorgevel wordt als het ware een vitrine die haar licht over de Vitra Campus en de omgeving werpt.
Más información sobre el VitraHaus.

Descubrir el Vitra Campus